Translate / Tercüme et

Saturday 20 February 2010

TEKEL işçileri Kolej meydanında toplanıyor

20 Şubat 2010 Cumartesi 12:57




TEKEL işçileri Kolej meydanında toplanıyor


Ankara’da sendikalar 68 gündür eylemde olan Tekel işçilerine destek için eylem yapıyor. Katılımcılar geceyi işçilerle geçirecek. Eyleme Tarık Akan, Rutkay Aziz ve Bulutsuzluk Özlemi gibi ünlülerde destek veriyor.

Türk-İş, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından 68 gündür eylemde olan Tekel işçilerine destek amacıyla düzenlenen, ''Tekel İşçileriyle Dayanışma Günü'' kapsamındaki etkinliklere katılacaklar toplanmaya başladı.

İşçi ve memur konfederasyonlarının aldıkları ortak karar doğrultusunda, konfederasyonların il temsilcileri, bağlı sendikaların genel merkez ve şube yöneticileri, çeşitli illerden otobüslerle sabah saatlerinde Ankara'ya geldi.

Türk-İş üyeleri, konfederasyon genel merkezi önünde, Ankara'daki bazı sendikaların üyeleri ise kendi genel merkezleri önünde toplandı. Türkiye Kamu-Sen üyeleri konfederasyon genel merkezi önünde bir araya gelirken, DİSK ve KESK üyeleri ise sabah saatlerinden itibaren Kolej Meydanı'nda toplanmaya başladı.

Ayrıca, bazı siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri de buradaki gruba katıldı.

Katılımcılar, toplanma yerlerinde oluşturulacak kortejlerin ardından Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanacak.
Burada yapılacak açıklamanın ardından katılımcılar, Tekel işçilerinin eylemlerini sürdürdüğü bölgeye giderek, dayanışma amacıyla geceyi işçilerle geçirecek.


Resource/Kaynak: hurriyet.com.tr

No comments:

Post a Comment