Translate / Tercüme et

Wednesday 21 April 2010

Banu Avar'dan 'küresel Güç' Uyarısı...

20 Nisan 2010 15:51
Ekranlarında 2004 yılının Haziran ayından bu yana 'Sınırlar Arasında' adlı belgesel-program ile tanınan gazeteci-yazar Banu Avar, dünyayı yöneten küresel gücün, medya yoluyla insanlığın beynini uyuşturduğunu ve adeta sürekli yeni format attırarak onu köle haline getirdiğini söyledi.

Ordu Kültür Derneği ve Ordu Üniversitesi (ODÜ) Sağlık ve Spor Dairesi bünyesindeki '21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü' işbirliğiyle düzenlenen 'Küreselleşme-21. Yüzyıl ve Türkiye' konulu konferansta konuşan gazeteci- yazar Banu Avar, dünyayı yöneten küresel bir güç olduğunu, bu gücün ülkeleri 'mankurt' haline getirdiği ve seçtirdiği yöneticiler sayesinde yönettiğini söyledi. Küresel gücün kendisine itaat etmeyen yönetici veya ülkeyi bir takım siyasal, sosyal ve ekonomik zorlamalarla, hatta askeri

darbelerle 'hizaya getirdiğini' vurgulayan Avar, bir avuç 'küresel güç efendisinin' dünyadaki milyarlarca insanı yönetebildiğini, adeta 'köle' haline getirdiğini kaydetti.

Küresel gücün elindeki en büyük silahın medya olduğunu dile getiren Avar, "Farkında mısınız, son dönemde TV'lerde kadın evlilik programları, dedikodu programları başladı. Oysa sadece bizde değil, dünyanın 68 ülkesinde aynı anda kadın evlilik programları, kadın-dedikodu programları başladı. TV'lerde yayınlanan programlarda olup bitenlere kilitleniyoruz. Yayınlanan filmlerde yapılanları yapıyoruz. O filmlerde konuşulduğu gibi konuşuyoruz. Küresel gücün istediği gibi davranıyoruz. Yani dünyanın bütün

TV'lerinde aynı tür program, dizi ve filmlerin yayınlanmasıyla insanlık adeta formatlanıyor. Değiştirilmesi gerektiğinde de yeni programlar devreye konuluyor ve yeniden formatlanıyoruz. Gazeteler cinayet, hırsızlık ve ahlaksızlık haberleri üzerinde yayın yapıyor. İnsanlık sadece ahlaksızlığa, cinayetlere, hırsızlıklara endeksleniyor. Beyin, zihniyet, tavır, davranış her şey değiştiriliyor. Yani sürekli zehirleniyoruz. Küresel güç insanlığı böyle yönetiyor" dedi.

Source/Kaynak: medya73.com



Banu Avar Ordudaydı
Ordu Üniversitesi ve Ordu Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Gazeteci-Yazar Banu Avar tarafından verilen konferans ODÜ Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Ordu Kültür Derneği Başkanlığını da yürüten Belediye Başkanı S
20 Nisan 2010 Salı 21:40


Gazeteci-Yazar Banu Avar'ın Küreselleşme, 21. Yüzyıl ve Türkiye konulu konferansı bugün gerçekleşti.







Ordu Üniversitesi ve Ordu Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Gazeteci-Yazar Banu Avar tarafından verilen konferans ODÜ Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Ordu Kültür Derneği Başkanlığını da yürüten Belediye Başkanı Seyit TORUN’ un yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrencide katıldı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumla ilgili tespitlerini yaptığı konuşmasında örneklerle destekleyerek anlatan Gazeteci -Yazar Banu Avar zor bir süreçten geçildiğini ve yaşanan hiçbir şeyin rastgele ya da olasılık olmadığını ifade ederek, Türk Aydınının bu durum karşısında varlığını hissettirmesi gerektiğini ve ülke üzerinde oynanan senaryonun mutlaka son bulacağını belirtti. Gençleri uyanık ve duyarlı olmaya davet eden Banu Avar konuşmasının sonunda salondaki davetlilerin sorularını da yanıtladı.

Programın sonunda Başkan Seyit TORUN Banu Avar’a, Ordu’ya gelerek konferans verdiği için teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti.

Source/Kaynak: ordukentgazetesi.com

No comments:

Post a Comment